2017. november 27., hétfő

Moly Book Tag

Sziasztok!

A nagy tartozás csökkentés sokadik fejezetében ismételten egy Virág által megjelölt book tag következik, ami - szerencsére - egyáltalán nem hasonlít a Reread, Rewrite, Burn kihívásra. Szerintem, ő is rájött arra, hogy a játék megöli az idegeit. Azonban, most egy olyan tag következik, amit végre átültettek magyar vonatkozásba: Moly(.hu) Book Tag. Az eredeti verziója a GoodReads Book Tag, csak hát itthon a GR oldala nem annyira népszerű, hisz angol nyelvű oldal és teljesen más az alapokban, mint a Moly.hu.

A szabályok a következőek: van 12 alap kérdés, ezen felül a kitöltők kérdéseik, amik jelen esetben +5 kérdés. Mindegyik kérdésre válaszolni kell és a kérdések megválaszolásával neked is fel kell tenned egy kérdést, amit a megjelöltednek meg kell válaszolnia. A szabályok bemutatásával lássuk hát a taget!



1. Melyik könyvet jelölted be utoljára olvasottként?
Utoljára Agatha Christie: Gyilkosság az Orient Expresszen volt, amit befejeztem. Ezt a könyvet többet hallom, nagyobb hype is övezi szerintem, mint a Tíz kicsi négert, de nekem csalódás volt.

2. Mi az aktuális olvasmányként bejelölt könyved?
Az utolsó, amit megjelöltem, az Sarah J. Maas: Queen of Shadows - Az árnyak királynője. Karácsonyra terveztem a folytatását megrendelni, addig pedig ezt el szeretném olvasni, hogy utána Chaol mentes övezetbe juthassak. Jelentkezzen, aki szintén nem szereti Chaol-t és a CelaenaxChaol shippet!

3. Milyen könyvet adtál hozzá utoljára a várólistádhoz?
Erre két választ fogok adni. 1.) Peter Freund: Laura és a fekete démon csókja. Ez előtt a kötet előtt az összes többi Laurát újra tervezem olvasni, úgyhogy ez még idő. 2.) Jodi Taylor: Egyik átkozott dolog a másik után. Ez egy hirtelen könyv, nem ismertem, nem számítottam rá. Azt hiszem, egy reci példányt így lehet a legjobban leírni.

4. Milyen könyvet tervezel legközelebb elolvasni?
Még ezen a héten tervezem elolvasni aaaaa... Henry James: The turn of the screw. Azt se tudom, hogy mi ez. :D

5. Használod a csillagozós értékelési rendszert?
Egyetlen egy alkalmat leszámítva igen. Olyan előfordul, hogy elfelejtem, de amúgy használom. Jobban szeretem amúgy, mint a GR-ét, ott ugyanis nincsen fél csillag. Itt meg vaaaaaan. BibiBÍÍÍÍ.

6. Részt veszel-e valamilyen kihíváson?
Kettőt viszek, tervezek melléjük egy harmadikat is, ezekkel együtt 40 kihíváson veszek részt jelenleg. Sajnos, háromról tudom, hogy buktam, de a többivel azért még próbálkozom.

7. Használod a kívánságlistát?
Igen, de folyamatosan szelektálok már róla. Oda csak a magyar nyelvűek kerülnek fel, az angolok már csak akkor, ha úton vannak felém. Valamint ha ajándékozáson veszek részt, akkor rakok még fel angol nyelvűt.

8. Milyen könyvet fogsz venni legközelebb?
Átvenni legközelebb a Silber 3. részét és Colleen Hoover: Confess - Vallomás. Elméletileg a héten át tudom már venni. Rendelni pedig szerintem Sarah J. Maas: Empire of Storms: Viharok birodalma lesz, amint találok mellé még valamit a KMK honlapján. Eddig a White hot kiss tűnik a legesélyesebbnek, még meglátom. Nem igazán tervezek mást venni, hisz nagyon nagy könyvstoppot hirdettem ki.

9. Van kedvenc idézeted? Melyik idézetet kedvencelted utoljára?
A négy kedvenc idézetem: 

– Nem az jut legmesszebbre az úton, aki a leggyorsabb, vagy a legszívósabb, hanem aki nem hagyja abba a járást. Ha megállsz, vesztettél. De mindaddig, amíg lépkedsz, van esélyed célba érni. És közben elhagyod mindazokat, akik megálltak, legyenek ők bármennyivel is jobbak nálad.
/J. Goldenlane: Napnak fénye/

– Milyen hazug, képmutató, megbízhatatlan egy gazember vagy te!
– Mitzuki, ez a kapcsolatunk alapja! Amikor először beszéltünk egymással, még direktlinken, csak két dolog volt biztos. Egy; te nem vagy tizenhat éves. Kettő; engem nem hívnak John Smithnek. Erre építettük az egészet!
/J. Goldenlane: Holdnak árnyéka/

Kétvirág turista volt, a Korongvilág legelső turistája. Széltoló némi megfontolás után úgy döntött, hogy a turista szellemileg visszamaradott egyént jelent.
/Terry Pratchett: A mágia színe/

Monsters, monsters, big and small,
They're gonna come and eat you all.
[…]
Corsai, Corsai, tooth and claw,
Shadow and bone will eat you raw.
Malchai, Malchai, sharp and sly,
Smile and bite and drink you dry.
[…]
Sunai, Sunai, eyes like coal,
Sing you a song and steal your soul./V. E, Schwab: This Savage Song/
Amit pedig legutóbb adtam a kedvencek közé:
Megvan a maga ideje a dühnek, ahogy megvan a maga ideje a türelemnek is.
/Brian McClellan: Karmazsin hadjárat/

10. Kik a kedvenc szerzőid?
Random, ahogy eszembe jutnak: Agatha Christie, Sarah J. Maas, Stephen King, J. Goldenlane, Rainbow Rowell, V. E. Schwab. Ők a főbbek, akiktől gondolkozás nélkül bármit.

11. Csatlakoztál valamilyen zónához?
Túl sokhoz. 141-hez.

12. Min változtatnál a moly.hu oldalán?
A könyvek adatlapjait kapcsolnám össze. Ezt értem úgy, hogy fent van a könyv magyarul, angolul, törökül, németül, franciául, japánul, oroszul és az adatlapok csak rámutatnak egymásra. Azonban az egyik 80%-on áll, a másik 95%-on, a többin meg nincs %, mert kevesen jelölték meg. Ezeket lehetne egységesíteni, így egy könyv összes nyelvű példányára ugyanaz a % lenne. Így egy kicsit macerás nyomon követni.

Válaszolók kérdései

AniTiger 
Mik azok a FRISSeidben, amikre azonnal rákattintasz és mit az, amit ha olyan a kedved, akkor lazán leszűrsz?
Ez teljes mértékben kedvtől függ. Azokat biztosan, amik kedvencekkel kapcsolatos. És amúgy mindent szűrök.

KAHikari 
Mi az első dolog, amit megnézel egy másik moly adatlapján?
A kedvencei, majd az aktuális olvasmányai.

Pandalány 
Átlagosan naponta mennyi időt töltesz a Molyon?
Túl sokat. Vagy tíz percenként felnézek.

adrykacska 
Vittél már fel könyvet a moly adatbázisába?
Azt hiszem, csak egyet.Egy angol nyelvűt biztosan, de inkább az idézetek és a címkék között mozgok. 

Arwen5 
Mit köszönhetsz a molynak?
Egyértelműen a baráti körömet, és jó néhány olyan könyvet, ami amúgy elkerülte volna a figyelmemet. 

És végül az én kérdésem: Hogyan fedezted fel a molyt és lettél végül tagja?

És akiket kihívnék: Gergő, Viki, Tündi, Évi. Remélem, vállaljátok. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése