2016. július 22., péntek

Megjelenésre várva #7: Mark Lawrence: Úti testvérek (Széthullott birodalom #3,5)


 

Sziasztok!

Jelenleg is olvasom Mark Lawrence: Tövisek királya c. könyvet, amely a Széthullott birodalom második része, folytatása a Tövisek hercegének. Nem is olyan régen a Fumax kaidó szavazásra bocsájtotta egy új regényének a borítóformátumát, amely ehhez a világhoz kapcsolódik. Mivel nagyon szeretem ezt, és Jorg-ot is, természetes volt, hogy ezt hozom bemutatásra.




Térj vissza Mark Lawrence-szel a hatalmas sikerű Széthullott Birodalom világába! Ez a tíz elbeszélést tartalmazó kötet még jobban kibontja a regényekben felvetett témákat, és egyúttal megmutatja Jorg Ancrath herceg és úti testvérei kevésbé ismert oldalát is.

Emellett mélyebb bepillantást nyújt a letűnt Építők által hátrahagyott rengeteg tárgyi emlék hátterébe, és megmutatja, mit kezd egy barbárabb kor egy valaha volt világ legkifinomultabb eszközeivel.

Mélyülj el jobban a Széthullott Birodalom és Jorg bandájának kegyetlen világában, ki ne hagyd ezeket a csattanós, akciódús elbeszéléseket a trilógia elolvasása után!

Ez az exkluzív kiadvány a világon először jelenik meg nyomtatásban.




Oldalszám: 184
Kiadó: Fumax
Várható megjelenés: Augusztus 12, 2016
Teljes ára: 2690 Huf


Nagyon szeretem Mark Lawrence írásait. A Széthullott Birodalom nagyon megosztó: mindenki vagy imádja, vagy rühelli Jorg Ancrath-ot a személyisége miatt. Jómagam az előbbiek táborához tartozok, eszméletlenül tudom élvezni a beszólásait, az önző, ám mégis önzetlen gondoskodását (nem mondom azt, hogy másokért tesz mindent, mert hazudnék. Elsősorban önmagáért, aztán mindenki másért. De leginkább csak magáért). Igaz, hogy a gyerekeket az ilyen emberektől óvják a szüleik, mégis nagyon jó példakép, hisz semmi fölöslegeset nem tesz, okos, értelmes, ha van valami célja, bármit megtesz érte, bármilyen helyzetből megtalálja a kiutat, teljesen mindegy, hányszor kerül a padlóra, mindig feláll. Igaz, a világlátásán változtatni kéne egy picit, de ezen kívül teljesen értelmes, logikusan gondolkodik... általában. Mondjuk nem lettem volna abban a kis városkában, ahol csak úgy elengedte az éhes oroszlánt. Mert neki kb. olyan kedve volt. 

Ahogy a fülszöveg is mutatja, szerencsére itt leginkább a Jorg testvérből fogunk kapni, akit sokkal jobban kedvelek, mint a Jorg királyt. Igen, jószívűbb Jorg király, mint Jorg testvér, de legyünk őszintébb, mindenki a másik igazi valóját keresi, és Jorg igazán Jorg testvérként tudja elengedni magát. 

Ha még nem olvastad a Széthullott Birodalmat, mindenképp adj neki egy esélyt, megéri elolvasni. Egy dolgot viszont tartsatok szem előtt: itt nincsenek hősök. Csak antihősök. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése