2016. június 10., péntek

Megjelenésre várva #2: Lauren Oliver: Replica

Sziasztok!

Most egy angol nyelvű könyvet hoztam, ami még meg sem jelent, de az idei BEA-n (BookExpo America) már megvásárolhatták a szerencsések. Én is Katytastic vlogján akadtam rá, és nagyon felkeltette az érdeklődésemet Lauren Oliver most megjelenő műve, a Replica.





Megrendelni az Amazon-ról a képre kattintva lehetséges.

Lauren Oliver: Replica

Két lány, két történet, egy epikus novella

Lauren Oliver-től, a Mielőtt elmegyek és a Delírium trilógia New York Times bestseller szerzőjétől várható ez az epikus, mesteri novella, amely elkalauzol az egyéniség, a személyazonosság és az emberség témájában. A Replica egy lezser könyv, ami két narrációt tartalmaz egy az egyben és ez az első része egy két kötetes sorozatnak. Fordítsd meg a könyvet az egyik oldalára, és olvasd Lyra történetét; fordítsd át a másik oldalára és fejjel lefelé vedd kézbe és olvasd Gemma történetét. A két történetet olvashatod külön, egyiket a másik után, vagy vegyítve a fejezetek. A két elkülönülő része ennek a megdöbbentő novellának a kombinálása egy felejthetetlen utazást mutat be. Még az innovatív könyvborító is tükrözi és növeli az olvasási élményt.

Lyra története a Haven Intézetben kezdődik, egy elrejtett épületben egy magánszigeten a floridai tengerparton, ami távolról békésnek és gyönyörűnek látszik. De közel a zárt ajtókhoz, a katonai őrök, és a biológiai veszély elleni ruházat teljesen másról mesél. Valójában a Haven egy titkos kutató létesítmény, ahogy másolatok vagy emberi modellek ezrei születnek, növekednek és figyelnek meg. Amikor egy meglepetésszerű támadás indul el a Haven-ben, a gyakorlati tárgyak közül kettőnek – Lyra, vagy 24 és egy fiú, ismertebben 72 – sikerül megszöknie.

Gemma mindig ki-be járt a kórházakba, mióta az eszét tudja. Egy magányos tini, az életét meghatározza az otthona, az iskola és a legjobb barátja, April. Ám azután, hogy majdnem elrabolta egy idegen, aki azt állította, ismeri őt, Gemma nyomozni kezd a családja múltjában és felfedezi apja rejtélyes kapcsolatát a titokzatos Haven kutató létesítménnyel. Válaszokra éhesen elutazik Florida-ba, csak azért, hogy rábukkanjon két replikára és egy teljesen új adag kérdésre.

Amíg Lyra és Gemma történetei tükrei egymásnak, mindegyik lélegzetelállító felfedezéseket tesz, amik kritikusan fontosak a másik történetének. Replica egy igényes, gondolatébresztő mestermű.

Oldalszám: 544
Kiadó: HarperCollins
Várható megjelenés: Október 4, 2016
Teljes ára: $19,99 (5494 HUF)

Pontosan az fogott meg, amit itt is írnak. Akárhogy foghatom ezt a könyvet, bárhogy olvashatom, egy értelmes történetet kapok. Nagyon érdekes és kreatív ötletnek találom ezt. Ez már csak azért is jó, mert
1.) tegyük fel, ki nem állhatom Lyra karakterét, a történet viszont érdekelt. Egyszerűen fogom magam, és mindenfajta keresgélés nélkül csak Gemma részét olvasom, és
2.) Lauren Oliver nem pénz éhes. Csakhogy egy friss példát említsek, az Ötven árnyalat trilógia eredetileg Ana szemszögéből íródott. De valamiért (fantázia hiány? még több pénz?) az író úgy döntött, hogy kiadja a teljes történetet még egyszer, ám ezúttal Mr Szürke szemszögével. Lauren Oliver megelőlegezte ezt, és egyben kiadja a két szemszöget, ezzel több elismerést szerezve tőlem (szerintem is), mint a legtöbb író.
Mindemellett a történet is nagyon érdekesnek tűnik. Így fülszöveg alapján egész érdekes dolgokat fog feszegetni a könyv, remélem, a megírása alátámasztja ezen gondolatomat. Meg aztán, szeretem az olyant, amikor az emberek isteneknek képzelik magukat, aztán nagyon pofára esnek. :D Legalábbis, remélem, itt is az lesz. 
A könyv majd október 4-én jelenik meg, de a BEA-n már nagyon sokan megvehették, de nekünk még várni kell rá sajnos. Úgy érzem, sokára lesz ez az október 4-e. Jelenleg a könyv $12,04, vagyis megközelítőleg 3810 Ft, ehhez még a pk is hozzájön, ajánlatos most megrendelni. Ugyanis, ha most megrendelitek, és még ennél is olcsóbban fogják ajánlani, a legolcsóbb árát fogják csak levonni. Vagyis, megrendelitek $12,04-ért, de árulják majd $10,99-ért, mint legalacsonyabb ár, akkor $10,99-et fognak levonni. Mindenképp érdemes most megrendelni, már csak a bebiztosításért is. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése